06 2375 1680 info@oures.nl

Zorgboerderij Oures bestaat 5 jaar en dit werd gevierd in de week van 25 t/m 29 november. Alle familieleden en/of kennissen van onze deelnemers mochten, verspreid over de week, op visite komen om te kijken hoe een dag bij Oures beleefd wordt. Er werd getrakteerd op koffie, thee of fris met een heerlijke lekkernij.

De zorgboerderij is met 2 deelnemers gestart in 2014 in het woonhuis van Pieter en Marijke en inmiddels gegroeid naar 26 deelnemers verdeeld over de week. De boerderij is niet meer actief als varkenshouderij. In ditzelfde jaar zijn we gestart met de verbouwing van de zeugenstal. Eerst is er gesaneerd en is de schuur in eigen beheer geheel gestript, alleen de buitenmuren zijn blijven staan. De aannemer is met het opbouwen in augustus begonnen en was in november klaar met de verbouwing. Vanaf januari 2015 was de nieuwe ruimte volledig klaar en ingericht om de dagbesteding over te huizen vanuit het woonhuis naar de nieuwe ruimte.

Oures is een zorgboerderij waar dagbesteding aangeboden wordt voor mensen met een lichte dementie of niet aangeboren hersenletsel, waarbij de wens van de deelnemer voorop staat.
Gedurende de jaren is de locatie omgetoverd tot een plaats waar je lekker kunt vertoeven en bewegen. Er wordt veel gewandeld en met mooi weer kan er jeu de boules of mini-boerengolf gespeeld worden.

Ook worden de deelnemers die dit leuk vinden betrokken bij het verzorgen/vertroetelen van de dieren. De huidige veestapel bestaat uit 3 geiten, 2 hangbuikzwijntjes, 2 konijnen, een stuk of 25 kippen en 2 alpaca`s. Tijdens alle activiteiten worden wij ondersteund door een medewerker en onze groep vrijwilligers, zonder hen was dit allemaal niet mogelijk. Als middagmaal wordt er soep geserveerd, indien mogelijk gemaakt van producten uit de streek en vaak bereid met hulp van de deelnemers, gevolgd door een broodmaaltijd.

Ook is kinderdagverblijf “Varkentje Lief” op de locatie gevestigd. Er is op de dagbesteding een leuke interactie met de kinderen van het kinderdagverblijf. Deelnemers genieten volop wanneer er op welke wijze dan ook, contact is met de kinderen. Een zwaaimoment onderweg naar de speeltuin, zorgt al voor veel vreugde.