06 2375 1680 info@oures.nl

Opening nieuwe groepsruimte zorgboerderij Oures

Maandagmiddag opende wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal de nieuwe groepsruimte van zorgboerderij Oures, gelegen in het buitengebied aan de Cranenburgsestraat in De Horst-Groesbeek, in een boomrijke en groene rustgevende omgeving. De wethouder deed dit, na haar toespraak, door het doorknippen van een slinger en onder applaus van de bezoekers, die daar 4 dagen in de week tot rust kunnen komen en leuke activiteiten kunnen doen.

Oures heeft veel vrijwilligers die o.l.v. Marijke Teunissen en Pieter Duijghuisen hun “werk doen”.  Zo worden ze geholpen door 6 chauffeurs en 12 vrijwilligers, die helpen met bijvoorbeeld wandelen, jeu de boules, rummikub, kaarten of puzzelen.

Oures bestaat inmiddels 10 jaar en is ooit begonnen in de “oude varkensschuur” die daarvoor verbouwd was tot een mooie ruimte. Deze heeft nu plaats gemaakt voor de nieuwe groepsruimte.

SZZ

Omdat onze zorgboerderij is aangesloten bij stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid en deze organisatie hier meer ruchtbaarheid aan wil geven mocht Marijke een schildje, met logo van de organisatie, in ontvangst nemen om aan onze buitengevel te bevestigen.

Dit bedrijf is aangesloten bij Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid

5-jarig bestaan zorgboerderij Oures

Zorgboerderij Oures bestaat 5 jaar en dit werd gevierd in de week van 25 t/m 29 november. Alle familieleden en/of kennissen van onze deelnemers mochten, verspreid over de week, op visite komen om te kijken hoe een dag bij Oures beleefd wordt. Er werd getrakteerd op koffie, thee of fris met een heerlijke lekkernij.

De zorgboerderij is met 2 deelnemers gestart in 2014 in het woonhuis van Pieter en Marijke en inmiddels gegroeid naar 26 deelnemers verdeeld over de week. De boerderij is niet meer actief als varkenshouderij. In ditzelfde jaar zijn we gestart met de verbouwing van de zeugenstal. Eerst is er gesaneerd en is de schuur in eigen beheer geheel gestript, alleen de buitenmuren zijn blijven staan. De aannemer is met het opbouwen in augustus begonnen en was in november klaar met de verbouwing. Vanaf januari 2015 was de nieuwe ruimte volledig klaar en ingericht om de dagbesteding over te huizen vanuit het woonhuis naar de nieuwe ruimte.

Oures is een zorgboerderij waar dagbesteding aangeboden wordt voor mensen met een lichte dementie of niet aangeboren hersenletsel, waarbij de wens van de deelnemer voorop staat.
Gedurende de jaren is de locatie omgetoverd tot een plaats waar je lekker kunt vertoeven en bewegen. Er wordt veel gewandeld en met mooi weer kan er jeu de boules of mini-boerengolf gespeeld worden.

Ook worden de deelnemers die dit leuk vinden betrokken bij het verzorgen/vertroetelen van de dieren. De huidige veestapel bestaat uit 3 geiten, 2 hangbuikzwijntjes, 2 konijnen, een stuk of 25 kippen en 2 alpaca`s. Tijdens alle activiteiten worden wij ondersteund door een medewerker en onze groep vrijwilligers, zonder hen was dit allemaal niet mogelijk. Als middagmaal wordt er soep geserveerd, indien mogelijk gemaakt van producten uit de streek en vaak bereid met hulp van de deelnemers, gevolgd door een broodmaaltijd.

Ook is kinderdagverblijf “Varkentje Lief” op de locatie gevestigd. Er is op de dagbesteding een leuke interactie met de kinderen van het kinderdagverblijf. Deelnemers genieten volop wanneer er op welke wijze dan ook, contact is met de kinderen. Een zwaaimoment onderweg naar de speeltuin, zorgt al voor veel vreugde.

Kwaliteitskeurmerk ISO 9001

Vanaf september 2019 zijn wij in het bezit van het kwaliteitskeurmerk ISO 9001 voor zorg en welzijn. Wij hebben voor dit keurmerk gekozen omdat dit een internationaal erkend keurmerk is en beter bekend is bij instanties die verantwoordelijk zijn voor de toekenning van de dagbesteding.

 

Zuil met naamborden

Er is een zuil met naamborden aan de straat geplaatst zodat de inrit van de locatie beter zichtbaar is.